Skip to content
Dark_background-02

Veien til ladeanlegg

Movel sikrer at borettslaget eller sameiet ditt får et ladeanlegg skreddersydd til fellesskapets ønsker og behov. Vi leverer support og fakturering; enkel lading for beboer, minimalt arbeid for styret, og ingen påslag på strømmen.

Untitled design (1)

8 punkter du må ha kontroll på

Et fremtidsrettet og smart ladeanlegg øker verdien på boligene.

Siden 2016 har Movel levert og driftet ladeanlegg i borettslag og sameier. Heldigvis har vi ingen kraftprodusenter eller strømselskaper med på laget. Vi er her for kundene og vet hva dere er opptatt av.

Be om tilbud fra flere leverandører eller installatører. Før dere velger leverandør, bør dere lese gjennom de 8 punktene under. De er spesielt viktige å ha kontroll på når boligselskapet skal investere i et ladeanlegg, og ring oss gjerne om dere har spørsmål.

1-2

Husk at alle p-plassene vil ha behov for lading i fremtiden, derfor er det lurt å allerede nå gjøre alle p-plassene ladeklare med infrastruktur.

2-1

Om det ikke er nok strøm (effekt) til alle p-plassene, er nødvendigvis ikke det en krise. Det finnes løsninger for de fleste utfordringer. For å styre ladeanlegget best mulig med tanke på både nettleie og strømpriser, bør det legges til rette for et effektbudsjett som gir hver p-plass 2 til 3 kWh om det lades på alle plasser samtidig.

3-1

Elektroinstallasjonen (kablene og sikringene) bestemmer hvor mye effekt (strøm) som kan føres frem til hver enkelt p-plass. 32A er best, og i anlegg hvor det er 220V vil 32A gi inntil 7,3 kW. I anlegg med 400V vil 32A gi inntil 22 kW.

4-1

Hvem skal ha ansvaret for ladeanlegget? Styret eller en profesjonell ladeoperatør? Det siste innebærer at styret i boligselskapet slipper arbeid og ansvar. Brukerne får support om de trenger det og faktura for faktisk forbruk av strøm og nettleie ivaretas.

5-1

Ladestasjonens teknologi bestemmer hvor smart anlegget er, men også hvor «åpent» det er. Åpne ladestasjoner kommuniserer på en åpen protokoll (OCPP 1.6 eller nyere), i motsetning til ladestasjoner som er proprietære. Åpen protokoll betyr at ladeoperatører som Movel kan koble seg direkte til ladeboksen, mens proprietære ladestasjoner krever at operatører som Movel må gå via nettskyen til ladeboksprodusenten.

Åpen protokoll sikrer at boligselskapet kan sette hele driften av ladeanlegget ut på konkurranse. Med en proprietær protokoll er boligselskapet bundet til ladeboksprodusentens løsninger og priser.

6-1

Skal boligselskapet eie eller leie ladeanlegget? Leie er dyrt, det er bare å slå fast. Å leie koster rundt 3 000,- kroner mer per beboer/bruker i året. Over tid summerer det ser opp til et betydelig beløp. Boligselskapet er heller ikke berettiget tilskudd fra kommunen/Enova hvis ladeanlegget leies. Dersom boligselskapet ikke er fornøyd med tjenesteleveransen, er det dyrt og tungvint å bytte ut operatøren av ladeanlegget siden det er operatøren selv som eier det.

7-1

Hvem skal eie strømabonnementet? Er det boligselskapet eller ladeoperatøren? Administrativt er det enklere for begge parter at ladeoperatøren eier strømabonnementet som forsyner ladestasjonene. Da slipper styret å bestemme strømprisen og det er ikke behov for å sende penger frem og tilbake mellom boligselskap og ladeoperatør.

8-1

Påslag på strømmen? Om beboere som lader bruker mye eller lite strøm er Movels leveranse er den samme. Derfor tar vi et fast beløp pr måned. Vi mener det er feil med et prosentvis påslag på strømmen, det medfører at en bruker som lader mye betaler mer for den samme tjenesten som en bruker som lader lite. Det er urettferdig.

Movel drift Grefsen stasjon
Movel omtale kunde

"Eksepsjonell oppfølging og serviceinnstilling. Movel får til løsninger der andre møter veggen. Inntrykket er at Movel har virkelig dedikerte og engasjerte medarbeidere som har et personlig forhold til det de driver med."

ARE SOLBERG
Styreleder | Dynekilgata 15 Borettslag

Movel omtale kunde

"Utrolig kundebehandling og gjennomføring.Enkle intuitive stolper som lyser i mørket. Seriøse, kreative og løsningsorienterte med kundens behov i fokus. Var der til rett tid i motsetning til flere andre, og ferdig på dagen for fristen. Anbefales på det varmeste og vil bruke dem som samarbeidspartner videre."

TOR MIDTSKOG
Styremedlem | Etterstad Sør Borettslag

Vårt oppdrag er å gi deg ladeløsninger bygget for fremtiden.

Vårt fokus er rettferdig fordeling av kostnader og fornøyde kunder. 

  • Styret i boligselskapet skal slippe mest mulig arbeid og ansvar med lading. Movel tar ansvaret. Beboere kan enkelt kontakte oss for spørsmål.
  • Movel viderefakturerer strøm fra Nord Pools spot-pris uten påslag. Som et rettferdighetsprinsipp tilbyr vi en flat pris for våre tjenester.
  • I Movel er vi tilgjengelig for våre kunder hvis de trenger hjelp. Er det problemer med lading eller har du andre spørsmål? Kontakt oss!
Veien til elbillading -  last ned guiden og del den med styret

Kontakt oss

Har du spørsmål til oss? Ikke nøl med å ta kontakt. 

Kontakt oss