Proprietære vs. åpne ladestandarder

Proprietær programvare

En proprietær standard innebærer at det er produsenten av ladestasjonen som eier og kontrollerer programvaren som administrerer ladestasjonen. For ladeoperatør betyr det at all informasjon må hentes ut via produsentens grensesnitt (sky) og ikke direkte fra ladestasjonen.

 

I praksis betyr dette at programvaren beskyttes ved å begrense bruksretten til den. Typisk må brukeren godta en lisens (avtale) for å få tilgang.

I motsetning til fri/åpen programvare, har man ikke lov til å undersøke eller endre proprietær programvare, og kildekoden er hemmelig. I tillegg kan lisensen ha begrensninger som er ment å sikre produsentens salgsinntekter, som forbud mot videreformidling. Les mer her.

 

OCPP (Open charge point protocol)

OCPP er en åpen protokoll som administreres av Open Charge Alliance. Ettersom protokollen er åpen, kan ladeoperatører som Movel hente informasjon direkte fra ladestasjonen.
Det gjør det mulig for ulike ladestasjoner og sentrale styringssystemer fra ulike leverandører til å kommunisere med hverandre. OCPP-protokollen gir både eier av ladeanlegget og ladeoperatøren frihet og fleksibilitet. OCPP er beskrevet her.

Hjelpet denne artikkelen?

Dette nettstedet lagrer informasjonskapsler på datamaskinen din. Disse informasjonskapslene brukes til å samle informasjon om hvordan du samhandler med nettstedet vårt og lar oss huske deg. Vi bruker denne informasjonen for å forbedre og tilpasse søkeopplevelsen din og for analyser og beregninger om våre besøkende både på dette nettstedet og andre medier. For å finne ut mer om informasjonskapslene vi bruker, se vår personvernpolicy